werkenbijsmeding.nl

Veggie BBQ

VEGGIES VAN DE GRILL

Outdoor cooking is ideaal om samen te eten en koken. En met het mooie weer dat er aan komt, is dit extra genieten! Alleen vlees op de barbecue? Dat is verleden tijd! Verse groenten van de barbecue zijn extra lekker

Trendy, verrassend en gezond
Minder vlees en meer groenten. Vegetarisch koken is de trend op het gebied van koken en dat is op verschillende manieren te verklaren: het is lekker, gezond en je kunt eindeloos variëren. Verras je gasten daarom deze zomer met heerlijke groente- en fruitgerechten van de barbecue.  Wij hebben verschillende recepten gemaakt die jou zullen inspireren. Je kunt deze recepten op de website van Sligro vinden of in de vorm van een receptkaart in jouw Sligro filiaal. Natuurlijk kun je ook zelf experimenteren. Op de volgende pagina lees je hoe je jouw barbecuegerechten een extra dimensie geeft. Creëer je eigen signatuur.

Ontzettend lekker en makkelijk
Als je denkt dat barbecueën met minder vlees en meer groenten moeilijk is, wees dan gerust. Groente heeft namelijk dezelfde behandeling nodig als vlees. Dus behandel een mooie plak bloemkool, knolselderij of kool op dezelfde manier als een stukje vlees. Hieronder vind je vijf bereidingstips die je gegarandeerd helpen:

  1. Dry-Rub: wrijf de groenten in met een mix van je favoriete kruiden.
  2. Marineer: maak een marinade met bijvoorbeeld olijfolie, verse kruiden en citroensap.
  3. Pekel: door stevigere groenten van te voren te pekelen, creëer je een krachtige smaak. Gebruik bijvoorbeeld rijstazijn, suiker of zout.
  4. Rook: voeg houtsnippers toe voor een authentieke rooksmaak.
  5. Folie: Verpak (gemarineerde) groenten in aluminiumfolie om tijdens de bereiding alle smaken te behouden.

3 redenen voor een veggie barbecue

#1 Trendy: groenten zijn gezond, speel in op de trend
#2 Verrassende gerechten waar jouw gasten voor terug komen
#3 Weinig tijd? Makkelijk en snel te bereiden